29 października, 2022 w hotelu Gromada Centrum w Warszawie odbyła się konferencja pt. „Dziedzictwo kulturowe szansą rozwoju zrównoważonej turystyki oraz edukacji regionalnej”.
Organizatorem tego wydarzenia było stowarzyszenie Mazowieckiej Regionalnej Organizacji Turystycznej. Podczas spotkania zaprezentowano ciekawe rozwiązania dotyczące możliwości innowacyjnego wykorzystania potencjału kulturowego dla rozwoju oferty turystycznej Mazowsza.
Podczas konferencji mieliśmy szansę spotkać ludzi, którzy swoją pasją popularyzują tradycje wsi mazowieckiej w odniesieniu do potencjału Mazowsza dla kreowania oferty turystycznej.
Uczestnicy konferencji mogli zdegustować takie specjały jak: karp wędzony na razowym chlebie, pasta z karpia wędzonego na razowej bagietce, paprykarz z karpia na czosnkowej bagietce, powidła olenderskie, miód nektarowy lipowy, miód nektarowy sosnowy, miód nektarowy słonecznikowy, miód z pyłkiem i propolisem, pierniczki staropolskie oraz kruche ciasteczka.